vechtdal college en landstede werken samen

De samenwerking biedt kansen op vele vlakken: meer aandacht voor onderwijsontwikkeling, borging van onderwijskwaliteit en het realiseren van schaalvoordelen.

In 2011 hebben partijen in gezamenlijkheid een ontwikkelagenda voor de koers voor het Vechtdal College opgesteld. Vanaf dat moment zijn op stafniveau contacten gelegd voor kennisdeling en samenwerking op projectbasis. De positieve uitwerking daarvan op het onderwijs gaf aanleiding om structurele samenwerking verder te onderzoeken.

De samenwerking is nadrukkelijk geen voorbereiding tot een fusie. De Landstede Groep werkt samen met meerdere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio. Het Vechtdal College wordt één van de vo-scholen die haar eigen identiteit behoudt, met zijn eigen inkomsten, eigen medewerkers en management- en directieteam en zijn eigen Medezeggenschapsraad. De school krijgt daardoor het beste van twee werelden: én samenwerken én zichzelf blijven.

Het Vechtdal College is blij met de samenwerking en heeft er vertrouwen in dat de school voor leerlingen en hun ouders, voor medewerkers en voor de organisaties waarmee de school samenwerkt, herkenbaar “Vechtdal College” blijft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.