twintigste keer straatfestival in wijhe

In verband met het 20-jarig jubileum van het Straatfestival wordt er dit jaar flink uitgepakt door Stichting Kulturele Evenementen Wijhe. De Wijhese Langstraat is op zondagmiddag 8 september het decor van verschillende activiteiten. Nieuw dit jaar is dat het publiek “een rondje om de kerk” loopt. Hierdoor is er niet alleen een betere doorstroming in de straat, maar is er ook meer speelruimte voor diverse voorstellingen. Er zullen veertig optredens en voorstellingen plaatsvinden, ondanks een kleiner budget.

Er zijn verschillende theatrale voorstellingen zoals “Carnival” van toneelgroep Dapper, en Marc Heijnen in “Cyrk”. Ook humoristische acts zoals Berry Knapen en OkiDoki zullen niet ontbreken. Clown Nelis vermaakt de kinderen en enkele leerlingen van “de Cappellenborg” uit Wijhe verzorgen een doorlopend verteltheater. Popkoor Interval treedt op, net als Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid, een rijdende soloband met Dixielandmuziek en vlakbij het terras van Galerie Brasserie 1703 speelt troubadour Casper Bekken. Verzamelaars, klassieke brommers, solexen en tractoren zijn vaste elementen.

Nieuw is een Diekdaegenfietstocht van vijftig en honderd kilometer. Deze tocht wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Onderweg.

Naar verwachting zullen zestig Mini’s zich aanmelden voor een toertocht die, na terugkomst in Wijhe, zich ter hoogte van de Rabobank zullen opstellen. Met een gedeeltelijke winkel opstelling, muziek op de terrassen en bij de feesttent, de Kunstroute en een grote kermis is het programma meer dan vol. Kijk voor meer informatie op staging2.diekdaegen.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.