Home / archiefcentraal / tekort babymelkpoeder houdt aan

tekort babymelkpoeder houdt aan

Het tekort aan babymelkpoeder is ook in Salland nog steeds merkbaar. Zo is op de foto’s bij dit artikel te zien dat er nog steeds weinig producten in de schappen staan. Er hangen nog steeds briefjes bij waarop staat dat het tekort veroorzaakt wordt door handelaren die melkpoeder opkopen.

Eerder lieten we al weten dat supermarkten in de regio met een tekort aan babymelkpoeder te maken hadden. De fabrikanten van babymelkpoeder, zoals Nutricia, zeggen dat dit tekort veroorzaakt wordt doordat Chinezen het product massaal opkopen en naar China sturen.
De Telegraaf ontdekte echter dat Nutricia zelf enorme hoeveelheden babymelkpoeder naar China stuurt. Dit blijkt uit vrachtbrieven die in handen zijn van de krant. Nutricia verdient met deze zendingen meer geld dan wanneer ze het product in Nederland verkopen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.