Home / archiefcentraal / sporttoernooi in heeten week uitgesteld

sporttoernooi in heeten week uitgesteld

Leerlingen uit groep zeven en acht van de basisscholen in Heeten, Broekland, Luttenberg en Mariënheem nemen deel aan de sport- en speldag op de velden van SV Heeten. Het evenement wordt georganiseerd door leerlingen van Landstede Raalte.

Quint Hageman, die op Landstede de Opleiding Sport & Bewegen volgt, heeft de sportdag opgezet als proeve van bekwaamheid. Hij heeft alle basisscholen in de buurtdorpen van Raalte aangeschreven. Hij mikte daarbij specifiek op de groepen zeven en echt, omdat die leerlingen het komende of daaropvolgende schooljaar worden verdeeld over verschillende middelbare scholen in de regio. In de gemixte teams die aan de sportdag deelnemen kunnen ze elkaar misschien al leren kennen.

De 258 scholieren zijn verdeeld over twintig teams, die elk tien spelrondes spelen. De sporten en spelletjes die aan bod komen zijn frisbeeën, rambal, chaosbal, hoephoephoep, buizerds en muizen, touwtrekken en spijkerslaan, tunnelvisie-voetbal, tjoekbal, pionnenroof en lijnbal. Twintig Landstede-leerlingen leiden de sportieve dag, die van 9.30 uur tot ongeveer 14.00 uur duurt.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.