schrijfster corien oranje in bibliotheek dalfsen

Dinsdag 14 mei was schrijfster Corien Oranje uit Haren (Groningen)op bezoek in de bibliotheek van Dalfsen. De leerlingen van groep 7 van de St. Cyriacusschool en De Spiegel kwamen naar de bibliotheek in Dalfsen. De kinderen hadden zich al voorbereid op het bezoek door in de weken vooraf boeken te lezen van deze schrijfster. Ze begon met een quiz, hiermee viel een zak spek te verdienen als er 9 van de 10 vragen (over boeken() goed waren. Gelukkig is dat beide groepen gelukt.

Corien vertelde over haar leven en hoe ze aan inspiratie komt voor haar boeken.” Verhuis”, hield ze de kinderen voor, zij heeft in Indonesië gewoond en dat bracht haar tot het schrijven van het boek “Sagorups en zoute drop”. “Lees de krant, wat gebeurt er in je eigen omgeving en je eigen familie- en vriendenkring. Dit is een bron van inspiratie”, aldus Corien. Het ongeluk van Olivier, een vriend van een van haar kinderen, bracht haar tot het schrijven van het boek “Kampioen”. De kinderen waren enthousiast en met antwoorden op hun vragen en een boekenlegger gingen ze weer naar school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.