samenwerking kwiek en fysiotherapie salland

Wim Kieftenbeld, namens Klink-Nijland Kwiek, en Sven Wentink, namens Fysiotherapie Salland hebben een sportmedisch convenant ondertekend. “Het sportmedisch convenant staat niet op zichzelf”, aldus voorzitter Wim Kieftenbeld. “Het sportmedisch convenant maakt onderdeel uit van ons nieuwe medisch beleidsplan”, vervolgd Kieftenbeld. “Dit medisch beleidsplan voorziet in medische begeleiding in de vorm van fysiotherapie en sportmedische verzorging voor zowel topsport als breedtesport”.

Het convenant is afgesloten om verzekerd te zijn van fysiotherapie, op het moment dat er geen fysiotherapeut binnen Kwiek voor handen is. Ook zal Fysiotherapie Salland, blessures die zijn opgelopen in het weekend, op de maandag erna direct kunnen beoordelen tijdens hun sportspreekuur. Verder heeft Fysiotherapie Salland zelf een aantal specialisaties of toegang tot een kennis netwerk van specialisaties, waarvan speelsters gebruik kunnen maken. Hierdoor kunnen ze snel herstellen van een blessure. Hierbij kan gedacht worden aan schoudertherapie of -behandeling. Omdat handbal blessurerisico’s kent, zal Fysiotherapie Salland Kwiek ook adviseren over het gewenste zorgverzekeringspakket, zodat speelsters niet onderverzekerd zijn en daardoor tegen onnodige hoge medische kosten gaan aanlopen.

“Dit convenant is voor onze praktijk uniek en ook uniek in de Gemeente Raalte”, aldus Sven Wentink, die partner is van de praktijk. “Klink-Nijland Kwiek wenste op sportmedisch gebied te professionaliseren en we zijn blij dat we samen met Kwiek hieraan invulling kunnen geven”.

De looptijd van het convenant is in principe afgesproken voor de komende drie seizoenen. Zowel Kieftenbeld en Wentink zijn er van overtuigd dat de samenwerking een mooi voorbeeld is dat sport en de juiste medische zorg elkaar prima kunnen ondersteunen en versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.