salvora hoopt beter te worden in eerste klasse

Het eerste herenelftal van Salvora heeft na jaren eindelijk weer een fantastisch seizoen gedraaid. De Raalter volleyballers werden kampioen in de Tweede Klasse en mogen het volgend seizoen een klasse hoger gaan proberen. “Ik denk dat we in de Eerste Klasse beter kunnen worden”, zegt trainer Bertil Geurts.

Salvora Heren 1 werd dit seizoen met goed spel vrij eenvoudig kampioen. SV Dynamo Apeldoorn bleef nog redelijk in het spoor van de Raaltenaren, maar echt spannend werd het niet. Vooral dankzij de spelverdeling en de middenaanval wist Salvora bijna elke set (op elf na) te winnen. “Die hebben ons het kampioenschap opgeleverd en zullen ook volgend jaar de basis van ons spel zijn”, zegt Geurts. “Remco Feitsma, die sinds kort meedoet, is een duidelijke aanwinst op het midden. Alleen de afstemming met spelverdeler Martin Tutert kan nog beter en dat zie ik volgend jaar ook gebeuren. Remco kan ook de ballen vanaf de drie meter goed inslaan.” Volgens spelverdeler Tutert is het kampioenschap ook mede te danken aan de groepscohesie. “We zijn een leuke groep en iedereen heeft zijn eigen sterke punten. Als team kunnen we die optimaal benutten.”

Eerste Klasse

Door het kampioenschap promoveert Salvora naar de Eerste Klasse. Geurts blikt alvast vooruit op volgend seizoen. “Ik verwacht veel minder rommelig spelende tegenstanders, sneller spel en betere aanvallers. Daar zullen we aan moeten wennen, maar het geeft ons ook de gelegenheid beter te worden. Wat bij ons bijvoorbeeld duidelijk beter kan is onze buitenaanval. In de loop van het afgelopen seizoen zijn we erin geslaagd onze service en de pass aanzienlijk te verbeteren. Ook de blokkering kan beter en zal volgend jaar beter moeten, willen we een beetje mee kunnen doen in de Eerste Klasse. Ik ben op beide punten hoopvol. Zoals ik al zei, we hebben een team met ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien gaan we wat vaker trainen. Nieuw aandachtspunt voor volgend jaar is ook de aanval van achter de drie-meter-lijn.” Tutert sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer, maar denkt dat het nog beter kan. “Wij kunnen ons nog ontwikkelen op verschillende fronten zoals de aanval en de opslag. Ook de snelheid van het spel zal een stuk omhoog moeten in de Eerste Klasse. Komend seizoen zal het spel een stuk sneller en doordachter worden. We zullen goed ons best moeten doen en gaan dit zeker proberen.”

Ook volgend seizoen zullen Tutert en Geurts actief blijven bij het herenteam van Salvora. Geurts: “Ik ben een kleine dertig jaar actief binnen deze vereniging en er is geen enkele reden om nu weg te gaan. Mijn ambitie is om er in Raalte met het herenvolleybal iets moois van te maken. We hebben nu een eerste team bij elkaar dat zich nog aanzienlijk kan ontwikkelen. Bovendien hebben we volgend jaar een tweede team met een mooie mix van oudere en jonge spelers waaruit op termijn ongetwijfeld wat jongens kunnen doorstromen naar het eerste. Met deze jongens is onze doelstelling natuurlijk handhaving in de Eerste Klasse. Afhankelijk van de tijd die we nodig hebben om ons aan te passen aan het hogere niveau, hoop ik dat we volgend jaar redelijk kunnen meedraaien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.