salland te kiek een potje bier in heeten

Bijna elke historische vereniging in ons verspreidingsgebied kent het wel. Een foto gekregen maar zonder namen, geen datum, waar zou die gemaakt zijn? Ook deze week een foto die om een bijschrift smeekt, die erom vraagt uit de anonimiteit te raken… Historische verenigingen (in het gebied waar Salland Centraal verschijnt) kunnen bij toerbeurt zo’n foto die vol met vraagtekens door het leven gaat bij de redactie aanbieden. Meld je bij de redactie als je mee wil doen. Het leven van de foto na publicatie is te volgen via onze internetsite en Facebook-pagina. Daar kunnen lezers inhaken op die foto’s.

Deze week een foto uit Heeten. Op de foto zien we Café Fiselier, vermoedelijk stamt de foto uit 1975. Wie waren hier de stamgasten? Wanneer is deze foto genomen? Wie stond er achter de toog? Wat is het verhaal achter deze foto? Iets te vertellen over deze foto? Doe mee op Facebook.com/sallandcentraal en onder dit artikel.

Update:

De historische werkgroep Heeten heeft op de foto gereageerd:

” “Café Fiselier” wordt eind 18e eeuw gebouwd. Het is al vroeg een herberg en heeft een winkel. In Heeten was het café meer bekend als Tepperik. Op de kadasterkaart van 1832 staat als naam “Hordelman” en die verwijst naar de toenmalige bewoner Evert Hordelman. Na diens kinderloos overlijden komt de zaak vanaf 1844 in handen van de familie Tepperik. Daarvan trouwt Josephina Tepperik in 1884 met Dieks Fiselier uit Tijenraan. Hun drie ongetrouwde kinderen (Herman, Mina en Tonia) blijven in het ouderlijk huis wonen. Van dezen wordt neef Henny, zoon van hun broer Jan de postbode, de opvolger in het café en de winkel. In 1975 wordt Henk Ruiter eigenaar en kort daarna Drankenhandel Korbeld uit Raalte. De huidige uitbater is Wicher Buringa en het pand heet nu: Café Restaurant De Molenhoek.”

Werkgroep Historisch Heeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.