salland blij met rookverbod in horeca

Bijna tweederde van de Sallanders is blij dat het roken in de horeca vanaf volgend jaar definitief verleden tijd is. Dat blijkt uit de uitslag van de nieuwspoll die afgelopen week op onze website stond. ‘Een algeheel rookverbod in de horeca. Goede zaak.’ legden we aan de bezoekers van onze site voor.

Zo’n 63 procent was het eens met die stelling. Iets meer dan één derde van de stemmers voelt niks voor het rookverbod, want 36 procent klikte op ‘oneens’. Een procent van de stemmers had geen mening over dit onderwerp.

Staatsecretaris Van Rijn wil vanaf 1 juli 2014 een algeheel rookverbod in de horeca. Het totaalverbod moet van de staatssecretaris een einde maken aan de onduidelijkheid die de afgelopen twee jaar was ontstaan over roken in kleine cafés.

Deze week gaan we het hebben over exameneisen. Maandag begonnen meer dan 200.000 scholieren aan hun eindexamens. Onder de scholieren heerst extra spanning, want 90 procent van hen verwacht dat er minder zullen slagen door de strengere exameneisen.

Op het HAVO en het VWO mag je voor niet meer dan één van je kernvakken (wiskunde, Engels en Nederlands) niet meer dan één 5 hebben op je eindlijst. Die strengere eis, maakt dat veel scholieren de eindexamens extra gespannen in gaan.

Staatssecretaris Dekker heeft echter al laten weten dat wat hem betreft de lat nog wel verder omhoog mag. Volgens hem presteren scholieren beter als ze meer uitgedaagd worden. Dat uitdagen kan volgens hem dus met strengere exameneisen.

Onze stelling van deze week, volgt de uitspraak van Dekker: ‘Exameneisen mogen nog strenger worden’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.