ruim 850 deelnemers ijsseltheaterfietstocht

Ruim 850 fietsers hebben in het weekend van 25 en 26 mei meegedaan met de zevende editie van de IJsseltheaterfietstocht. Het was een weekend vol met muziek en theater langs de IJssel.

Ondanks het slechte weer, de harde wind en de slechte weersvoorspellingen, kwamen er veel bezoekers die zich lovend uitlieten over het programma. “We hebben met het hele gezin de volledige dertig kilometer gefietst”, vertelt de 38-jarige Inge uit Epe. “We kunnen in eerlijkheid zeggen, fantastisch en wat een gezelligheid”. De meest in het oog springende voorstelling vond het gezin de voorstelling van Aardlek in de Oenerkijktuin. Dit is een voorstelling over een werkdag met een startsein, gezamenlijke lunchpauze en mee- en tegenvallers. “En dat alles in een installatie van zeven meter hoog en twaalf meter lang.”

Bij het Infocentrum Den Nul kon het publiek kijken naar de theatervoorstelling “Heb je mijn geluk gezien” van het gezelschap Draadloos. Het publiek vroeg zich af of de meiden wel weer warm zouden worden na hun optreden in het water.

Ook de acrobatiek in Diepenveen maakte indruk op de fietsers. De deelnemende kinderen stapten bij Camping IJsselzicht even van de fiets om aan boord te gaan in het verhaal van het zeilschip de Vliegende Hollander. Boerderij Groot Scherpenzeel in Den Nul vormde het decor een voorstelling op grote hoogte.

Natuurcontact in Welsum vormde de speellocatie voor Theatergroep De Jonge Honden. Zij brachten het verhaal uit het boek De Vuurtoren van schrijver Koos Meinderts tot leven tijdens een voorstelling waarin ouders, opa’s en oma’s én kinderen zichzelf herkenden.

Binnenkort zijn de vele foto’s en filmpjes over de editie van 2013 te vinden op staging2.theaterlangsdeijssel.nl. Hier zullen ook de gedichten te lezen zijn die Burgemeester Ton Strien, wethouder Ans Otterloo en adjunct directeur Gerald Grashof van de gemeente Olst-Wijhe speciaal gemaakt hebben voor de opening van de IJsseltheaterfietstocht op zaterdagmorgen.

Op 24 en 25 mei 2014 zal de achtste IJsseltheaterfietstocht plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.