ribs en blues goed voor sallands toerisme

Een twitteraar laat weten dat hij een hotel in Zwolle heeft geboekt, omdat de hotels in Raalte al helemaal volgeboekt zijn. En dat klopt ook. Zowel Hotel de Zwaan als Hotel WestCord zijn inderdaad helemaal volgeboekt. Mede daarom is het initiatief Festival Arrangement gestart.

Festival Arrangement is een initiatief van onder andere Ribs en Blues, Dauwpop, Salland Natuurlijk Gastvrij en de provincie Overijssel. Samen met regionale ondernemers willen ze de bezoekers een mooie slaapplek in de regio aan te bieden. Hiermee willen de organisaties het toeristisch A-merk Salland en Twente meer bekendheid geven. Aan dit initiatief doen verschillende toeristenaccommodaties mee.

Maurice Endeman van Festival Arrangement vertelt dat ze onlangs met dit initiatief gestart zijn, maar dat er wel veel belangstelling is. “Dit jaar doen we dit voor het eerst. Het is dus een pilot. We krijgen al wel veel positieve feedback van onze bezoekers”, aldus Endeman. Volgens Endeman zijn veel campings al vol, of bijna volgeboekt, maar is er nog genoeg aanbod. “Festival Arrangement richt zich op de regio’s Salland en Twente en daar is veel mooi aanbod.”

Met het initiatief Festival Arrangement hopen de initiatiefnemers dat mensen in plaats van een dagbezoek aan de regio, voor een meerdaags verblijf zullen kiezen. Sabine Hollegien van Salland Natuurlijk Gastvrij geeft aan dat ze dit ook zien gebeuren. “We zien dat de verschillende arrangementen goed worden geboekt en dat meer mensen langer in de regio blijven”, aldus Hollegien.

Door arrangementen aan te bieden rondom festivals als Ribs en Blues wordt volgens Sabine Hollegien het verblijfstoerisme vergroot. “Dat komt omdat de meeste arrangementen leuke acties bieden. Bij de een krijg je korting op het festival, bij de ander krijg je een mooie fietsroute voor de regio of je krijgt een leuke goodiebag”, aldus Hollegien. Zo geven evenementen als Ribs en Blues een impuls aan het toerisme in de regio.

Op 18, 19 en 20 mei staan er 24 artiesten, verspreid over twee podia, op de planken om de bezoekers van Ribs en Blues te trakteren op de klanken van blues- en roots-muziek. Naast de muziek zijn er ook genoeg andere activiteiten op het terrein. Zo is er een programma met straattheater, is er voor de kinderen Kids Adventureland en kun je natuurlijk genieten van heerlijke spareribs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.