repair cafe bij noggusennoggus

Defecte blender? Gat in je trui? Fietsband lek? Op maandag 6 mei kunnen belangstellenden hun spullen onder deskundige begeleiding repareren bij Kringloopbedrijf Noggus&Noggus aan de Singel in Dalfsen. Daar zorgen de medewerkers van Repair Café ervoor dat de goederen een tweede kans krijgen. Want dat is ten slotte het gemeenschappelijke doel van beide organisaties en de samenwerkingspartner Lions die Repair Café Dalfsen financieel ondersteunt.

Noggus&Noggus verzorgt in Dalfsen al jaren de inzameling en verkoop van gebruikte goederen. Het kringloopbedrijf heeft ook een sociale doelstelling: (re)activering van mensen. En zo krijgt alles en iedereen er een tweede kans. Daarom is de samenwerking met de mensen van Repair Café ook een hele logische stap. Op maandag 6 mei zitten van 13 tot 16 uur mensen met verstand van zaken klaar om spullen te repareren. Of het nu gaat om een rok met een losse zoom, een koffiezetapparaat dat het niet meer doet of een de ketting die van een fiets af ligt: vrijwilligers doen hun best om samen met de eigenaars de spullen weer op te knappen. Dat doen ze gratis, maar een bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Duurzaam

Kringloop is in deze tijden in opmars. Maar ook wordt steeds kritischer gekeken naar de wegwerpmaatschappij. Waarom iets weggooien wat misschien nog wel een paar jaar mee kan gaan? Repareren van spullen is geen overbodige luxe in tijden waarin bezuinigen boven aan het ‘te doen’-lijstje van de regering staat. Zorgvuldig met geld omgaan wordt steeds belangrijker. Een bezoekje aan een Kringloopbedrijf is dan altijd leuk en je oude dingen repareren is ook een goede optie. Ook omdat men dan meteen meewerkt aan een beter milieu. Want wat hergebruikt of gerepareerd wordt, wordt niet weggegooid.

Samenwerking

Landstede, en daarmee ook de kringloopactiviteiten van Landstede, staat middenin de maatschappij en zoekt graag de samenwerking met bevlogen en gemotiveerde partners met kennis van zaken. De samenwerking tussen Noggus&Noggus en de mensen van Repair Café is perfect omdat het zelfde doel wordt beoogd: samen werken aan een duurzame wereld waarin zowel mensen als goederen opnieuw hun waarde kunnen bewijzen.

Vrijwilliger worden?

Zowel in de winkel, als achter de schermen van Noggus&Noggus Dalfsen kunnen we uw hulp goed gebruiken. Maar ook als vrijwilliger van Repair Café kunt u zich aanmelden.

Interesse? Bel Noggus&Noggus Dalfsen (0529) 43 39 88 of Repair Café (0529) 43 23 67.

Kijk voor meer informatie op staging2.noggusennoggus.nl en op staging2.repaircafe.nl

Meer foto's