reactie burgemeester nogal selectief

Burgemeester Piet Zoon deze week over een door Heinoërs ingediend burgerinitiatief, citaat: “Een geweldig middel om het functioneren van de gemeenteraad te versterken”. Ik wist niet wat ik las.

Was dit dezelfde Piet Zoon onder wiens verantwoordelijkheid de gemeenteraad recentelijk alles in het werk stelde om een eerder ingediend burgerinitiatief van tafel te krijgen? Een burgerinitiatief nota bene dat er nadrukkelijk op was gericht de gemeenteraad te corrigeren en haar functioneren te verbeteren?

Vanzelfsprekend heeft Zoon volkomen gelijk met zijn complimenten richting werkgroep Hart van Heino. Toch wil ik hierbij enkele kanttekeningen plaatsen.

Piet Zoon is nu zo ongeveer vijf jaren burgemeester van Raalte en ik denk dat ik hem gedurende die periode behoorlijk goed heb leren kennen. Hij moet het me maar vergeven, maar naar mijn mening hebben we hier te maken met een burgemeester die niet wars is van populisme en opportunisme. Bovendien maakt hij, als hij daarvan voordeel denkt te hebben, op een buitengewoon geschikte wijze gebruik van zijn demagogische kwaliteiten.

Als de werkgroep Hart van Heino zich over de complimenten van Piet Zoon verheugt dan kan ik me dit goed voorstellen. Bij mij zouden echter, op grond van mijn eigen ervaringen met deze bestuurder, een heleboel belletjes gaan rinkelen in het geval hij over mij de loftrompet zou zwaaien. Naar mijn mening hanteert hij die trompet namelijk veel te selectief.

Volgende week wordt het door meer dan 100 inwoners ondertekende eerste burgerinitiatief van Raalte in de gemeenteraad behandeld, waarin de ondertekenaars de gemeenteraad vragen verantwoording af te leggen voor hun geheimhoudingsgedoe rond de enorme vuilstort op het voormalige perceel van ex-wethouder Haarman. Haarman zegt steeds nooit iets te hebben geweten van al die rotzooi die op zijn perceel in de grond zat. In Raalte gaat nu het gerucht dat deze ex-wethouder zijn naam wil laten veranderen in “Haas”.

Ik ben benieuw met welke complimenten raadsvoorzitter Piet Zoon, tijdens de raadsvergadering, de ondertekenaars van het eerste burgerinitiatief zal overstelpen.

U ook?

Hans de Kort

Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.