raalte ondertekent cultuurconvenant

De gemeente Raalte heeft op donderdag 23 mei samen met de provincie Overijssel en de gemeentes Oldenzaal, Wierden, Haaksbergen, Almelo, Hardenberg, Ommen en Dalfsen cultuurconvenanten afgesloten. Namens Raalte ondertekende wethouder Gosse Hiemstra het convenant Arrangement Cultuurparticipatie 2013-2016.

Met dit convenant wil de provincie met de gemeentes afspraken maken over een gezamenlijke inzet op het gebied van kunst en cultuur. De afspraken gelden voor vier jaar. De provincie wil zo een samenwerking met en tussen gemeenten stimuleren. Ook worden het beleid en financiën van de gemeenten aangevuld om de infrastructuur te versterken en cultuurdeelname te stimuleren. Dat betekent voor Raalte dat de provincie jaarlijks 30.000 euro investeert om de doelen uit de cultuurnota 2012-2016 te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.