raad van state verwerpt protesten wijhezicht

De omwonenden, bewoners van de straat Wijhezicht, hadden met name bezwaren tegen de bouw van het twaalf meter hoge gebouw aan de rand van het park. Volgens de bewoners werd hun privacy en uitzicht ernstig aangetast met de komst van het appartementencomplex.

Daar was de Raad van State het niet mee eens: De eerste bezwaarmaker woont 50 meter van het toekomstige complex, de andere protestant woont er 48 meter vandaan. Ook zou er voldoende groen tussen het complex en de huizen komen.

Ook zou er volgens één van de bezwaarmakers helemaal geen behoefte zijn aan de nieuwbouw. De Raad van State veegde ook dat bezwaar van tafel: Uit onderzoek bleek juist dat er behoefte aan woningen voor senioren en starters bestaat. Ook is de komst van goedkope huurwoningen zeer gewenst, oordeelt de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.