opendeurdienst in de reestkerk

Op 9 juni is er weer een opendeurdienst in de Reestkerk te Oud Avereest. Deze keer een andere “dienst” dan u van ons gewend bent. Het wordt verzorgd door het koor Choral en verteller Frans Ort, onder de titel “De schilder en de liefde”. Het is een muzikale raamvertelling over het leven (en de liefdes) van de joods-russische schilder Marc Chagall.

Rondom één van zijn schilderijen over het Hooglied ontrolt zich het verhaal, dat in woord en zang zijn kleur en kracht krijgt. De tintelende vreugde, verdriet om verlies en scheiding, maar ook de verraste vreugde om op latere leeftijd weer verliefd te zijn, het krijgt allemaal zijn plek. Verder klinken in het verhaal de joodse wortels van Chagall: Hooglied, rabbijnse woorden en chassidische legenden. Het is al met al een onvergetelijk verhaal, dat sterke indrukken achterlaat. Het duurt het een uur. Het koor Choral staat onder leiding van en wordt begeleid door Henk Ruiter uit Ommen.

De Evangelisatiecommissie nodigt u van harte uit deze bijzondere gelegenheid bij te wonen. Het begint om 19.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.