olst krijgt weer een optiekzaak

Monique Derks (44), gehuwd en moeder van twee zonen, is een ervaren opticien. Ze zit ruim 25 jaar in het vak, waarvan het grootste deel bij een brillenspecialist in het centrum van Zwolle, waar ze ook tien jaar bedrijfsleidster was. Monique is niet alleen gediplomeerd opticien, ze is ook gecertificeerd contactlenzenspecialist.

Het interieur is de afgelopen weken gerestyled. Met een paarse wand en antracietkleurige vloerbedekking heeft ‘Optiek Monique’ een frisse en eigentijdse uitstraling gekregen. Monique houdt vrijdag 10 en zaterdag 11 mei open huis. “Iedereen mag binnenlopen om onder het genot van een drankje en een hapje een kijkje bij mij te nemen”, aldus de kersverse zelfstandige onderneemster.

Monique heeft ook flink geïnvesteerd in aanpassing en vernieuwing van de apparatuur, alsmede de aanschaf van een zogeheten topograaf. Dit geavanceerde apparaat meet op 20.000 punten de bolling van de ogen waardoor contactlenzen zeer nauwkeurig kunnen worden aangemeten, waaronder ook nachtlenzen die het mogelijk maken dat je overdag geen lenzen meer hoeft te dragen.

Optiek Monique biedt de klanten een uitgebreide en vernieuwde collectie (zonne)brillen met topmerken als Ray Ban, Ralph Lauren, Look, Max Mara en Hugo Boss. Monique: “Iedereen draagt tegenwoordig hippe brillen. Een meisje van zestien en een dame van zestig. De bril is de laatste jaren steeds meer een modeartikel geworden.”

Monique koos 25 jaar geleden voor het vak van opticien omdat ze het ‘zeer veelzijdig’ beroep vond. “Je komt met mensen in aanraking, je bent bezig met techniek en er zit ook een medische kant aan. Dat maakt het een prachtig beroep.”

Ze verwacht in Olst een plezierig ondernemersklimaat aan te treffen en is niet bang voor de concurrentie van de prijsvechters. “Ik zal niet altijd mee kunnen met hun prijzen, maar wil me onderscheiden met een goede service, aandacht en tijd voor de klant. Het rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar behoort ook tot deze service.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.