nieuw leven voor struinen langs tuinen

Met het verdwijnen van het VVV-kantoor in Raalte, zijn ook de fietsroutes ‘Struinen langs Tuinen’ verdwenen uit het dorp. Maar niet voor lang. Vanaf 6 juni zijn de routes weer verkrijgbaar. Een groepje mensen heeft namelijk de verdwenen routes nieuw leven ingeblazen. Onder hen is Raaltenaar Adri de Vries.

Naast nieuw leven, is het aantal routes ook uitgebreid van één naar twee. Beide routes voeren je langs (en door) drie tuinen. Als één van de drie tuineigenaren op vakantie is, hebben de organisatoren zelfs een vierde tuin achter de hand.

Wat Struinen langs Tuinen inhoudt? Op je gemak een lekker fietstochtje maken in de omgeving van Raalte en onderweg even afstappen om tuinen te bekijken. Toen de arrangementen nog onder de paraplu van de VVV vielen, trokken ze veel belangstellenden.

Alle te bezichtigen tuinen zijn eigendom van fervente tuinliefhebbers die graag met de bezoekers ervaringen uitwisselen over tuinieren. En ook al ben je zelf geen echte tuinfreak, zij genieten simpelweg al van het feit om je deelgenoot te kunnen maken van hun eigen stukje natuur.

Op 6 juni krijgt burgemeester Piet Zoon het eerste exemplaar van de nieuwe routekaartjes uitgereikt. De routekaartjes zijn tegelijkertijd het entreebewijs tot de deelnemende tuinen. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij Huys Beukenroode aan de Kennedylaan 20 in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.