nick en simon naar zomerfestival boskamp

Nick & Simon komen op zaterdag 29 juni naar het Zomerfestival op de Boskamp. Het bekende Volendamse duo verzorgt om 22.00 uur een optreden. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Die zaterdag staat ook de allround top 40-formatie Broadway op het podium en verzorgt DJ Tommy de verdere muzikale invulling. Een dag later is bovendien Ronnie Ruysdael (ex-De Sjonnies) te gast.

Ook lokaal talent heeft een plekje gekregen op het affiche van het Zomerfestival. Zo staan op zondag Averell D. uit Olst en Vegas Music uit Heeten/Boskamp op het podium. Averell D wordt aangevoerd door leadzangeres Ellen Jannink en bestaat verder uit Huub Kappert, Mischa Preuter, Willem Harleman, Gert Verwoolde en Gerolt Feikens.

Vegas Music was vorig jaar ook al te gast op het Zomerfestival. Deze band speelt stevige rockcovers. Van U2 tot Van Dik Hout en van Anouk tot AC/DC. De zondag wordt muzikaal afgesloten door Ronnie Ruysdael. Hij zingt natuurlijk al zijn eigen hits en die uit al zijn jaren als zanger van De Sjonnies. “Hij maakte er vorig jaar zo’n feest van, dat we tot zondagavond laat nog steeds een megagezellig feest hadden”, vertelt Lizet Wilbrink van Stichting Zomerfestival Boskamp. “Dat willen we dit jaar graag nog even overdoen.”

Het Zomerfestival op de Boskamp is meer dan muziek alleen. Op donderdagavond 27 juni begint het dorpsfeest met een fietscrosswedstrijd, een mountainbiketocht, een kaarttoernooi en een Spooktocht. Die is de logische opvolger van de Greppeltocht. “Remco Haverkamp, organisator van de succesvolle greppeltocht, vond het samen met zijn groep vrijwilligers, dat het tijd werd voor eens nieuwe impuls”, vertelt Lizet. “De deelnemers worden in het pikkedonker opgewacht door allemaal spookachtige figuren. Verder zit er ook weer een wedstrijdelement in, net als vorige jaren met de greppeltocht. Wat het is, is nog niet bekend, maar dat het weer wat compleet mafs zal zijn, staat vast! Het wordt letterlijk en figuurlijk een giller!” Voor meer informatie en/of opgave zie staging2.zomerfestivalboskamp.nl.

Vrijdagavond gaat het feest verder met de playbackshow en aansluitend de afterparty met DJ Tom. Zaterdag staat het programma overdag in het teken van diverse sportieve activiteiten voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld de Survival XL en de Zeskamp. Om 15.30 uur wacht het ‘Varken aan het spit’. Zondag 30 juni word er gestreden om de dart bokaal en worden er onder de bezoekers twee parachutesprongen verloot. Tijd om zich te bedenken krijgen de winnaars niet, ze gaan meteen in de auto naar het vliegveld, waarna ze rond 16.00 uur boven de Boskamp uit het vliegtuig zullen springen.

Naast diverse activiteiten voor jong en oud (o.a. Oudhollandse spelletjes, sjoelen en prijsschieten voor een half varken) is ook Indian Pete met zijn gigantische jettruck te gast. Een truck met stevige straalmotoren. Horen en zien vergaat u. Indian Pete is een hobbyist en zijn truck is zijn lust en zijn leven. Alle opbrengsten stopt hij in zijn met decibellen, rook en vuur gevulde shows.

De entree van het Zomerfestival is op de zaterdagavond na altijd gratis. Kaarten voor de zaterdagavond (à 12,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Fixet Tiebot Bouwmarkt, Logt Tweewielers, Harleman Schildersbedrijf en Tuincentrum Hollegien in Olst. ’s Avonds aan de kassa kosten kaarten 15 euro. Lizet raadt aan om er op tijd bij te zijn. “De ervaring van eerdere jaren, toen we onder andere Jan Smit en Xander de Buisonjé hadden gecontracteerd, leert ons dat er fans vanuit het hele land komen. De voorverkoop begint altijd voorzichtig, maar op het laatst vliegen de kaarten als hete broodjes over de toonbank!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.