nacht zonder dak levert ruim 160 euro op

“Voor de ogen van ouders en veel toestromend publiek zetten de jongeren hun hut voor die nacht in elkaar. Dozen lossnijden om ze vervolgens op een andere manier weer aan elkaar te plakken voor een goede hut. Iedereen had zo zijn eigen manier van bouwen en ook de plekken van de hut waren over het plein verdeeld.

Nadat de slaapplekken gereed waren en er de nodige praatjes plaatsvonden met opnieuw toegestroomde kijkers werd er gezamenlijk een film bekeken. De beamer aan, het scherm in de kerkdeuropening en de jongeren met een vuurkorf in de buurt er om heen. Na wat versnaperingen was het aan het eind van de film al donker geworden. Gelukkig was er volle maan en dat betekent weerwolven. Het spel ‘de Weerwolven van Wakkerdam’ kwam dan ook tevoorschijn en werd tot na middernacht gespeeld.

Dat was ook wel het moment om te gaan slapen. Of althans, de zelfgemaakte hutten met slaapzak opzoeken. Iedereen ging zijn hut in, maar slapen was er niet direct bij. Uiteindelijk waren het twee personen van de leiding die een half uur later hun hut opzochten, maar wel als eerste in slaap waren. Opnieuw bleek maar weer dat adrenaline een raar stofje is.

Ook ’s avonds laat en ‘s nachts zijn er nog de nodige toeschouwers geweest en dat maakte het voor onze ‘nachtwakers’ ook makkelijker de nacht wakker te blijven. Hoewel ze ook op de been bleven om af en toe weer een ingestorte hut slaapbaar te maken. Al met al werd het vroeg in de ochtend echt stil. Het duurde vervolgens niet lang of ons ontbijt stond in een container voor onze neus. Met vermoeide gezichten werd het ontbijt met smaak verorberd. Het opruimen kon beginnen en de Nacht zonder Dak was ten einde.”

Ondanks het toch koude weer, hebben uiteindelijk veertien jongeren de nacht in een doos doorgebracht. Echte kanjers. En mede dankzij deze jongeren en de toeschouwers is maar liefst 163,86 euro aan vrije gift ontvangen. “Uiteraard hartelijk dank voor deze donatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.