leesvirus slotfeest winnaar uit heeten

Basisschool St. Bernadette 6b uit Heeten heeft het Leesvirus 2013 gewonnen. Ruim tachtig teams uit elf Overijsselse gemeenten waren de afgelopen weken besmet met het Leesvirus. Tijdens dit ICT-leesbevorderingsproject lezen leerlingen uit groep 6 een tiental boeken waarover online hun mening geven en reageren.

Elke week beantwoordden de teams twee vragen, waarvoor zij punten kregen. Bovendien kregen ze soms creatieve opdrachten naar aanleiding van een boek of moesten ze via internet op zoek naar het goede antwoorden.

De winnaar uit Raalte-Nijverdal werd tijdens het slotfeest op woensdag 15 mei bekend gemaakt. In totaal acht klassen (zo’n 200 kinderen en volwassenen) wachtten de uitslag in de ZINiNtheaterzaal in spanning af.

Het was niet alleen spannend maar er was ook een leuk programma en het was echt feest. Annet Jacobs , schrijfster van ‘Het geheim van de dansende beer’ vertelde over zichzelf en haar werk. Ze deed nog een goocheltruc en uiteindelijk kwam daaruit een levensechte beer tevoorschijn. Ook had Annet een quiz voorbereid over de Leesvirus boeken. De winnaar daarvan ging met een mooi boek naar huis.

De winnende klas van het leesvirus 2013 st. Bernadette 6b uit Heeten ging uiteindelijk met de trofee naar huis! De leerlingen van deze groep kregen ook allemaal een ‘oorkonde’. Leerkrachten, ouders en kinderen reageerden na afloop erg positief op dit bibliotheek programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.