kunstfietsroute kunst van hier tot ginder

De tiende editie van de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni 2013, 10.30 – 17.30 uur, deelname is gratis.

De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een schitterende fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. Fietsen door het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en door de gezellige dorpen Okkenbroek, Averlo en Wesepe. Bijzondere locaties vormen het podium voor kunst, theater en muziek.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café en Terras á la Monique. Op elk willekeurig punt van de route is het mogelijk om te starten. De lengte van de fietstocht is circa 30 km. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 16 km. Op dit deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een workshop boerderijdieren maken, een paarse haan of een blauwe koe, het kan tijdens de Kunstfietsroute allemaal.

Op acht bijzondere locaties langs de route zijn werken van professionele kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt.

Wat dacht je van een bijzonder kunstwerk met meer dan 1000 ballonnen of een kunstwerk gemaakt met honderden vuren latjes! Kijk niet gek op als je een tractor in de lucht ziet of rare bladfiguren in een beukenboom ziet klimmen!

Onderweg kom je verschillende theatervoorstellingen tegen, zet je fiets even aan de kant en geniet! Kom kijken naar een spannend dans duet op een klein en wankele roeiboot in het kanaal bij locatie 3B (De Steernebrug)! Op locatie 6 (Erf Driemarke) zie je in een live gespeelde animatiefilm hoe een stukje roestig ijzer een kasteel kan worden of een kapot plankje een landschap en een poetsdoek een heelal. Ben je moe van het fietsen? Kom langs bij het Voetenbadterras op locatie 2 (De Grote Brander)! Zak lekker onderuit in een van de design kruiwagens en zet je voeten in een warm bad met lekkere olie.

Of waan je terug in vervlogen tijden bij locatie 7 (Koe in de Kost): misleidend en vol zwarte humor rekt een louche, malafide gezelschap door het land met een gammele koets op zoek naar de juiste plek waar wordt gewerkt aan een spijs waar wel heel eigenaardige ingrediënten in verwerkt worden.

Als een vliegende keep zoeft in een omgebouwde oude Vespa een DJ langs de Kunstfietsroute. De Vespa heeft een eigen geluid en kan op elk plekje even stoppen om spontaan een lekker sfeertje te creëren. Ook het Overijssels Vrouwen Kamerkoor Voca Me laat een prachtig repertoire horen, je vind Voca Me bij locatie 6 (Erf Driemarke). Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: staging2.kunstvanhiertotginder.nl