klaar voor het feest haarle is er klaar voor

Het ‘Haarles Feest’ komt er weer aan. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni zijn er weer allerlei activiteiten in Haarle. De voorbereidingen voor het feest zijn al in volle gang. “Alles loopt op rolletjes”, aldus Roy Calkhoven, voorzitter van het bestuur Haarles Feest. Tijdens dit weekend zal er naast de jaarlijkse kermis weer een gevarieerd programma worden aangeboden.

Er zijn veel activiteiten georganiseerd voor de editie van 2013. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei is er weer de ‘Haarlese Revue’ met als thema ProatNagels. “De mannen van de revue hebben de perikelen in het dorp de afgelopen tijd goed in de gaten gehouden en zullen hun ongezouten mening graag met u delen”, aldus de organisatie.

Natuurlijk zijn er ook genoeg activiteiten die interessant zijn voor de hele regio. Zo is er op vrijdag 31 mei wederom een Mountainbikerit. Deze tocht wordt georganiseerd door de mensen van ‘Sallands Mooiste’. “Je komt langs de mooiste plekjes in Haarle en omgeving”, aldus Calkhoven. Deelname aan deze mountainbikerit is helemaal gratis. Er zijn twee afstanden: een van 20 en een van 30 kilometer. De routes zijn vanaf een gezamenlijk startpunt, vrij te fietsen. De route wordt met pijlen aangegeven. Iedereen die de tocht wil rijden kan zich om 18.30 uur melden op het feestterrein van het Haarles Feest.

Op zaterdag 1 juni is er ook een mooi vol programma. In de middag kan men terecht op de jaarmarkt en braderie. “De jaarmarkt is klein begonnen, maar het sloeg meteen goed aan. Dit jaar staan er minimaal 80 kramen op het terrein”, aldus Roy Calkhoven. Het snuffelen naar mooie spulletjes is echter niet het enige wat er op de jaarmarkt te doen is. “Er zijn ook twee koren aanwezig. Een popkoor en een shantykoor. Voor ieder dus wat wils.”

‘s Avonds zal er in de feesttent een band en een dj optreden. De avond begint strak om 22.00 uur met de band Fragment, die onder andere ook al eens de Zwarte Cross onveilig maakte. Na Fragment is het de beurt aan DJ Jerome. Van 00.00 tot en met 01.30 zal hij ervoor zorgen dat er vrolijk kan worden door gedanst in Haarle.

De voorzitter van het Haarles Feest wil nog benadrukken dat iedereen die aan de organisatie van dit feest meewerkt dit vrijwillig doet. “Iedereen is bereid om mee te helpen. Van tractor tot steigermateriaal, het wordt belangeloos ter beschikking gesteld”, aldus Calkhoven. Daarnaast voegt hij toe dat het feest niet alleen voor mensen uit Haarle bedoeld is en dat iedereen welkom is: “Kom eens kijken wat Haarle te bieden heeft.”

Kijk voor het volledige programma op staging2.haarlesfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.