kjelvik darts nederlands kampioen

Kjelvik Darts is Nederlands kampioen. De competitie van Kjelvik Darts uit Lierderholthuis is te vergelijken met de eredivisie voetbal. Er wordt gespeeld in teamverband tot tien punten. Bij een overwinning krijg je drie punten, bij gelijk spel één punt en bij een verloren wedstrijd geen punten.

Deze punten kun je als volgt verdienen: een round Robin; dit houd in dat er met vier spelers per team in willekeurige volgorde een leg van 501 naar 0 wordt gespeeld. Wie het eerst met een dubbel eindigt heeft de leg gewonnen. Welk team het eerst bij de negen is wint de round Robin en dus een wedstrijdpunt.

Er worden vier singels gespeeld voor vier wedstrijd punten, vervolgens vier koppels voor weer vier wedstrijdpunten en als slot een captains game. Hierbij wijst de captain een speler aan voor het laatste punt.

Na jaren van promoveren naar een hogere divisie speelt Kjelvik Darts nu vier jaar in de hoofdklasse. Dit is de hoogste klasse van de Nederlandse Dart Bond (NDB). Hiervoor speelde Kjelvik Darts in Wapenveld bij Tappeij Teun. De laatste twee jaar wordt er vaak gepeeld bij Sjaak van cafe D’Olde Wettering in Lierderholthuis.

Twee jaar geleden waren ze ook dicht bij de titel, maar ging de overwinning naar de vijfvoudig landskampioen Oranje bar, die een beter leg saldo hadden dan Kjelvik darts. Dit jaar staan ze bovenaan met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op “The Switch” uit Den Haag met Van Barneveld en op “de Vrijbuiter” uit Apeldoorn met Jelle Klaasen.

Team Kjelvik darts bestaat uit spelers die in de top van de wereld spelen. Ook hebben ze dan het hele circuit van de BDO “Britisch Darts Organisation” aflopen om bij de beste 24 spelers te horen. Deze 24 spelen dan in Januari op de Lakeside in Engeland.

Wesly Harms werd twee keer derde op de Lakeside. Jeffrey de Graaf gaat dit jaar ook voor de tweede keer. Alan Norris, afkomstig uit Engeland, stond al vaak op Lakeside, maar is er door omstandig heden nu niet bij. Verder heeft Kjelvik Darts Salmon Renyaan uit Groningen, die tot voor kort nog in het Nederlands team zat en op Zuiderduin Masters, Winmau World masters stond. Ook Henk Westerhof, Vincent Kamphuis en Elmar Schiffmacher die allen vele titels op naam hebben spelen bij Kjelvik in Lierderholthuis.