kenneth pinkster uit raalte wint nk bmx

Kenneth Pinkster van CRT Raalte is Nederlands Kampioen BMX geworden op het NK in Ommen. Ondanks dat hij onderuit ging, had hij toch genoeg punten om Nederlands Kampioen 2013 worden.

De wedstrijden werden gereden in de promotieklasse, rijders tot tien jaar en cruisers. Voor CRT Raalte verschenen er zaterdag 18 mei zes rijders aan de start. Bij de achtjarigen was er één rijder die in de halve finale afhaakte. Toch vindt CRT Raalte dit voor een eerste keer niet slecht. Drie rijders wisten de kwartfinale van de 9-jarigen te behalen. Twee hiervan gingen door naar de halve finale, waar het bij bleef.

Na het defilé op de tweede dag van het kampioenschap (20 mei), waar Raalte niet de kleinste club was, kon de wedstrijd beginnen. Voor Lex was er een klein probleem, hij had zo intensief getraind dat zijn achterband glad was. Het probleem was snel opgelost en er kon begonnen worden.

Voor CRT Raalte reden er achttien kandidaten mee. In de eerste manche ging Loris onderuit, waardoor zijn duim uit de kom raakte. Hierdoor moest hij de wedstrijd opgeven.

Na de eerste drie manches gingen Luuk, Mike, Bram, Jorne, Mitchel en Kenneth door naar de kwartfinales. Femke hoefde geen kwartfinale te fietsen, zij was al door naar de finale. Luuk werd daarin zesde, Mike werd vijfde, Bram werd zesde, Jorne werd zesde. Dit was niet goed genoeg voor de halve finale. Kenneth werd vierde waardoor hij net de finale niet haalde. Mitchel werd eerste en ging door naar de halve finale. In de finale werd Mitchel derde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.