kamervragen cda bewijzen bedroevend niveau

Opinie –

Deze tekst kregen eindexamenleerlingen van de havo voorgeschoteld bij Nederlands. CDA’er Geurts stelde er vragen over aan staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker. Of hij de tekst acceptabel vindt.

De tekst is van Roos Vonk en die heeft een berisping gehad omdat ze het altijd niet even zuiver neemt met wetenschap. Ze was betrokken bij onderzoeken van Diederik Stapel die uitvond had dat als je aan vlees denkt, dat je dan agressiever wordt. De media concludeerde dat vleeseters dus agressiever zijn. (Andersom wordt trouwens ook doodleuk beweerd.) Vonk legde op de radio uit dat vegetariërs misschien nog wel meer aan vlees denken en dat Stapel – met haar betrokkenheid – alleen maar uitgezocht had dat denken aan vlees agressief maakt.

Geurts denkt dat leerlingen de tekst van Vonk voor waar kunnen aannemen. Die bemoeizucht van deze christen democraat geeft een heleboel aan.

Ten eerste dat Haagse politici zich dus bezig houden met kansloze onzin. Deze vragen worden niet gesteld om de antwoorden, maar om de vragen. En dan maar hopen dat je er mee scoort. Je bent snel geneigd dingen te roepen als ‘ga aan je werk’ of ‘wat kost dat allemaal wel niet’. Roos Vonk heeft daarom ook al lang tegenvragen aan de zielige Geurts gesteld.

Ten tweede dat Geurts leerlingen van 5 havo schromelijk onderschat. Bang dat ze de tekst gaan geloven. Wat is dat voor verknipt mensbeeld? Die leerlingen hebben net hun middelbare school doorlopen. Daar hebben ze alles geleerd over argumenten, drogredenen, causale verbanden leggen en was dies meer zij. Alle scholen in deze regio doen mee aan debatwedstrijden en niet zelden dringen leerlingen door tot landelijke finales. Die laten zich niet zo maar ringeloren door een tekst.

Ten derde zegt het ook wel iets over het CDA. Mensen tegen zich zelf beschermen is blijkbaar mensen onwetend laten. Op die manier heeft die partij ons land tien jaar geleden nog een vrolijke Irak-oorlog ingerommend. “Met de kennis van nu”, zei opperhoofd Balkenende daar later nog over. Maar je kunt beter alles maar niet weten, vertel je kinderen maar niks over vegetarisch zijn, anders worden ze het ook nog. De katholieke kerk accepteert homoseksualiteit ook niet, dat bestaat niet.

Ten vierde zegt het alles over de plattelandsachtergrond van het CDA. Boeren produceren vlees, die neem je in bescherming. Ook nu de consumentenbond waarschuwt voor een ESBL-bacterie in veertig procent van rundvlees. Die bacterie kan je immuun maken voor antibiotica. Die bacterie zit ook in 100% van het kippenvlees, was al eerder uitgevonden. Minister Schippers heeft al opgeroepen je vlees goed te doorbakken en je vleessnijplankje goed schoon te maken. Absurde maatregelen om een bacterie te vangen, maar ga maar lekker slapen, de staat zorgt wel voor u.

Gelukkig heeft het CDA de bijbel nog om op terug te vallen. Alles wat daar in staat is waar. Je kunt de bijbel dus veilig lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.