journalist louis van raay overleden

Louis van Raay is zaterdagmorgen overleden. Louis was jarenlang chef redacteur van het Overijssels Dagblad, de eigenzinnige editie van de Twentsche Courant in Raalte. Het OD ging in de jaren 90 op in wat nu de Stentor is. Kort voor de fusie ging Van Raay met pensioen.

Als journalist had Van Raay grote invloed op Salland en met name op Raalte. Zo schreef hij wekelijkse commentaren over de stand van zaken in het politieke Salland onder de naam ‘ Salland deze week’. Politici lazen die rubriek iedere week van A tot Z en niet zelden werd via hen Van Raay’s visie te berde gebracht in raadsvergaderingen.

Van Raay was vanaf 1966 tot begin jaren 90 ‘de hoofdredacteur’ van het Overijssels Dagblad. De redactie van die krant werd bepaald niet gemeden door politici, vooral op vrijdagmiddag, maar ook de week, kwamen politici aan het eind van de werkdag geregeld langs om een praatje te maken en een biertje te drinken met Van Raay, om zijn visie te horen over bepaalde zaken in de samenleving.

Direct na zijn pensioen schreef Van Raay het boekje ‘een vreemde schutter’, in de Salland Serie van Uitgeverij Guldemond. In dat boek beschrijft hij mooie voorvallen uit zijn journalistieke carriere. Een ervan is een discussie in de raad over de komst van een condoomautomaat in Raalte. Huisarst Ibes uit Luttenberg haalde tijdens die vergadering een condoom uit de binnenzak en liet die rond gaan, tot afgrijzen van de raadsleden. We schrijven dan 1969.

Louis van Raay is 80 geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.