huttert wil maar mag niet uitbreiden

Boerderijcamping de Huttert in Luttenberg wil haar bestaande camping graag uitbreiden van 15 plaatsen naar 100 plaatsen. Dat mag echter niet van de gemeente Raalte. Het plan voor uitbreiding gaat tegen de visie van zowel provincie als gemeente in. Wel gaat de gemeente meedenken met de ondernemers over manieren waarop wel uitgebeid mag worden.

De Huttert bevindt zich in een agrarisch gebied en in open landschap en mag daardoor volgens de regels niet uitbreiden naar de gewenste 10 hectare oppervlak. De camping mag nu uitbreiden tot maximaal 25 plaatsen.

Meewegend argument in het afwijzen van de aanvraag is volgens wethouder Wagenmans dat de campings in de omgeving op dit moment al onvoldoende bestaansrecht hebben. “Er is sprake van een overvolle markt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.