hoonhorst promoveert naar de vierde klasse

Hoonhorst promoveerde pinkstermaandag ten koste van Raalte naar de vierde klasse. In Raalte verloor het weliswaar met 2-1, maar omdat het eerder de thuiswedstrijd won met 2-0 bleek Hoonhorst de sterkste over twee wedstrijden. Het openingsdoelpunt van Stef Kleinherenbrink bleek van ongekende waarde. De wedstrijd kende vele gele kaarten en uiteindelijk ook nog een rode kaart in de blessuretijd voor Hoonhorst speler Niek Flierman.

Na een half uur voetballen pakte Hoonhorst het initiatief en creëerde zijn eerste kansen. Vlak voor rust, in de 43e minuut, zette Sten Kleinherenbrink de bezoekers op voorsprong. Raalte keek nu tegen een 3-0 achterstand aan over twee wedstrijden gezien, maar maakte het nog enorm spannend. De beginfase in de tweede helft was voor Raalte, dat enkele goede kansen niet benutte. In de 65e kreeg het een strafschop nadat Hoonhorst doelman Herman de Ruiter een overtreding maakte in het zestienmeter gebied. Deze werd benut door Richard Huis in ’t Veld. Sil Aslan bracht Raalte dicht bij een verlening toen hij in de 84e minuut scoorde. Zes minuten in de blessuretijd kreeg Niek Flierman van Hoonhorst zijn tweede gele kaart en moest er met rood af, maar dat maakte Hoonhorst nog maar weinig uit. Raalte verloor met een minimale marge over twee wedstrijden gezien. Het kwam slechts één doelpunt tekort voor een verlening.

Hoonhorst en Raalte zijn gewaagd aan elkaar. Ze ontmoetten elkaar vier keer dit seizoen. Beiden wonnen twee keer. Hoonhorst scoorde zeven keer tegen de Raaltenaren, Raalte scoorde zes keer tegen Hoonhorst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.