Home / archiefcentraal / hoogtepunten floriade in de laarman

hoogtepunten floriade in de laarman

In De Laarman in Luttenberg zijn vanaf Hemelvaartsdag verschillende hoogtepunten van de Floriade in Venlo te zien. In De Laarman gaat het niet alleen over het kernthema “De landbouwrevolutie tussen 1800-1950”, maar ook over de actualiteit en de toekomst van de voedselproductie en de voedselketen.

In de nieuwe Laarman gaat het over twee dingen; wat de consument bezig houdt en wat de consument boeit. Ook gaat het over de elementaire, praktische en vrolijke kanten van het thema voedsel. Er is een nieuwe visie en een nieuw thema voor de Laarman met nu een kleine herinrichting, later een grote herinrichting. Ook gaat het museum de programmering stapsgewijs vernieuwen.

Op de Floriade kwam het museum elementen tegen die precies passen bij de nieuwe visie. Daarom heeft De Laarman deze aangekocht en geëxposeerd in het museum. De Laarman presenteert verschillende nieuwe elementen zoals een tractorsimulator, sla-game en het wonder van de plantengroei van Algen. In de sla-game verbouw je sla met zo weinig mogelijk water. Als je klaar bent kun je je score delen via Facebook.

In de bloemen-game kun je via touchscreens zelf een boeket samenstellen en versturen, op verschillende schermen kun je zien hoe fotosynthese werkt en zijn er geurmandjes. In deze mandjes kun je testen hoe goed je in staat bent om bijvoorbeeld een aardbei te herkennen. Er wordt ook aandacht gegeven aan het eerste begin van de menselijke voedselproductie van gewassen.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.