het ratjetoe van snelheden op spanjaardsdijk

Volgens Plaatselijk Belang Heeten en de Heetense Ondernemers Vereniging begrijpen weggebruikers geen biet van de huidige regelgeving. “Wij willen graag dat de verlaging van de snelheid op het Deventer gedeelte van de Spanjaardsdijk, tussen de afslag Lettele en de rotonde in de N348 , ter discussie wordt gesteld. Mensen begrijpen nu de maatregelen niet,” stelt Gerard Simons, voorzitter van de Heetense Ondernemers Vereniging. “Op de Spanjaardsdijk tussen Heeten en Deventer mag je nu tot de afslag Lettele in principe 80 km, daarna tot de rotonde 60 km en daarna tot de komgrens van Schalkhaar weer 80 km.”

Op de stukken waar zestig gereden mag worden, wordt sluipverkeer beloond. Er valt immers veel tijdswinst te behalen. En de hoeveelheid sluipverkeer neemt flink toe, stelt Simons. “Voorbeeld daarvan is de route via Witteveensweg, Oerdijk en Oostermaatsdijk richting Bathmen en daarna richting Deventer of richting A1. Een ander voorbeeld is via de Spekschateweg , Stokvisweg en dan langs het kanaal richting Deventer.”

“Juist de spanjaardsdijk heeft een vrij liggend fietspad en al de andere wegen in het buitengebied hebben dit niet. Daardoor ontstaan er dus gevaarlijke situaties, terwijl toch de bedoeling van categoriseren is, dat het veiliger zou moeten worden. Als nu de snelheid op de Spanjaardsdijk weer terug naar 80 km zou worden gebracht , denken wij, dat het verkeer weer de ‘normale’route naar Deventer gaat nemen, waarbij er dan een oplossing gevonden zou moeten worden, voor de flessenhals bij de brug over het kanaal, bijvoorbeeld door daar de snelheid terug te brengen tot 50 km per uur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.