go ahead eagles goede zaken aan krommedijk

Go Ahead Eagles heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs goede zaken gedaan tegen FC Dordrecht. Er werd met 3-3 gelijk gespeeld, en heeft een halve wedstrijd met tien man gespeeld.

Go Ahead Eagles begon rommelig aan de wedstrijd. Het veld was niet optimaal, en Dordrecht zakte ver terug op eigen helft. Rond de twintigste minuut was er een sterke fase voor FC Dordrecht wat zich direct loonde met een 1-0 voorsprong via Veldwijk. Go Ahead Eagles liet zich gemakkelijk te kijk zetten, en Veldwijk kon via de grond de bal achter Marsman werken. GA Eagles krabbelde voorzichtig terug in de wedstrijd, en kwam op een 1-1 gelijke hoogte. Heerkens schoot vanuit de tweede lijn, en door een been van Dordrecht vloog de bal achter keeper Hanh.

Al snel ging het weer fout voor de Deventernaren. Veldwijk brak door, en Vriends zag geen andere mogelijkheid dan de spits van FC Dordrecht onderuit te halen. Met een penalty, en een rode kaart als gevolg kon Dordrecht weer op voorsprong komen, dit gebeurde ook, en Veldwijk tekende voor zijn tweede goal van de avond. Go Ahead Eagles kwam op slag van rust nog op gelijke hoogte door een weergaloze vrije trap van Deniz Türüc. Hij schoot de bal van rond de twintig meter, strak in de bovenhoek van de goal. Ruststand: 2-2

In het tweede bedrijf dicteerde GA Eagles het eerste half uur. Dat resulteerde als snel tot een vroege voorsprong voor de ploeg van Ten Hag. Promes zette goed door, en lokte Hanh uit zijn goal. Hanh liet vervolgens de bal los en de bal kwam via de kluts voor de voeten van Deniz Türüc, hij hield het overzicht en vond de volledig vrijstaande Xander Houtkoop. De laatst genoemde tekende voor de 2-3, en GA Eagles had al drie uitgoals te pakken. Dit is een goede uitgangspositie voor aankomende zaterdag. Later in de wedstrijd kwam FC Dordrecht toch nog op gelijke hoogte door een kopgoal van Lima. Eindstand: 3-3.

Go Ahead Eagles en FC Dordrecht kunnen zich gaan klaarmaken voor aankomende zaterdag. Beide teams komen elkaar weer tegen om acht uur in de Adelaarshorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.