geraniummarkt voor behoud bokkers molle

De opbrengst van de Geraniummarkt in Olst op zaterdag 11 mei, tijdens de Nationale Molendag, gaat naar de Bökkers Mölle in Olst. De opbrengst is ten bate van het onderhoud en behoud van deze achtkantige stellingkorenmolen en is sinds 1993 eigendom van de Stichting Bökkers Mölle.

De molen stamt uit 1896 en dient vanwege de vele houten onderdelen regelmatig gerestaureerd te worden om te blijven draaien en veilig toegang te bieden aan het publiek, voor nu en in de toekomst. Naast rijks- en gemeentelijke subsidies is de Stichting Bökkers Mölle financieel afhankelijk van donaties van particulieren en het bedrijfsleven. De opbrengst van de jaarlijkse geraniummarkt draagt daar zijn steentje aan bij, tezamen met de toegewijde inzet van vrijwilligers. Binnenkort staan weer twee grote en noodzakelijke restauratie projecten op stapel, waarvoor nog extra financiële middelen verworven moeten worden.

Woordvoerder en secretaris Ruud Roose van de Stichting Bökkers Mölle licht toe: “Onze geraniummarkt heeft inmiddels een grote bekendheid onder de plaatselijke bevolking en daarbuiten en wij zien met tevredenheid de opbrengst elk jaar een beetje stijgen, een resultaat van duizend Euro zou heel mooi zijn, ook in deze tijd. Mensen kopen de planten bij ons omdat ze de molen een warm hart toedragen en natuurlijk voor hun beplanting in en om het huis. De kramen staan op 11 mei uitgestald met ondermeer geraniums, petunia’s, salvia’s, fuchsia’s, surfina’s, milion bells, de spaanse margriet en hanging baskets én de vele tuinplanten, de prijzen liggen niet hoger dan bij de reguliere kwekerijen. Het is altijd een gezellige happening met molenrondleidingen, het bakken van drie-in-de-pan en er zijn fietsroutes langs de IJssel. Op 12 mei is moederdag, dus een extra goede reden om onze geraniummarkt te bezoeken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.