Home / archiefcentraal / gele kaart voor auto op de stoep

gele kaart voor auto op de stoep

Een auto die op de stoep was geparkeerd, is maandag voorzien van een gele kaart. Die handeling was de aftrap van een campagne van Gehandicapten Adviesraad Raalte. De kaart werd door Willem Groot Zwaaftink op de auto aangebracht. Willem is de initiatiefnemer van de gele kaart.

Bij de introductie vertelde Willem, die zelf visueel gehandicapt is, dat hij al twee keer is aangereden door een fietser. Hij liep op het trottoir met zijn blindengeleidenhond. Er stond een auto op het trottoir geparkeerd waardoor hij moest uitwijken naar de openbare weg. Blinden kunnen een fiets, evenals een een elektrische auto of scootmobiel niet horen aankomen. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties. Hetzelfde geldt voor spelende kinderen op fietsjes, rolstoelen en mensen die met een kinderwagen wandelen. Ze moeten uitwijken naar de openbare weg.

De Gehandicapten Adviesraad wil op een vriendelijke wijze de weggebruikers erop attent maken dat, als de auto op het trottoir staat geparkeerd, er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.