geen fusie gelre en deventer ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen gaan niet fuseren. Dit is de conclusie uit de verkennende gesprekken die het afgelopen jaar zijn gevoerd.

Hoewel de toegevoegde waarde van de samenwerking door de 2 ziekenhuisorganisaties wordt onderschreven, zijn er verschillen in inzicht. Deze spitsen zich voornamelijk toe op de vraag wat de beste vorm is om de samenwerking optimaal gestalte te geven.

Bij de medische staf in Deventer is er geen draagvlak voor een fusie. Hoewel zij een goede functionele samenwerking van belang acht, ziet zij een fusie niet als een randvoorwaarde om dit mogelijk te maken. De Raden van Bestuur van de 2 ziekenhuizen hebben na overleg met de Raden van Toezicht besloten om geen fusie aan te gaan. Voor een dergelijk ingrijpend traject achten zij volledig commitment van alle medische staven noodzakelijk.

Ook zonder een fusie, blijft een goede samenwerking in de stedendriehoek van groot belang. Vanuit het uitgangspunt van optimale patiëntenzorg in de stedendriehoek zullen de beide ziekenhuisorganisaties eventuele samenwerkingsverbanden blijven faciliteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.