frederique spigt warmt lommerrijk op

Terwijl het in Rotterdam zelf met bakken uit de lucht kwam, brak in Luttenberg tijdens Spigts toegift het zonnetje zelfs even door. “It’s allright my mamma” deed het publiek flink meeklappen, omdat het een vrolijk up tempo Presley-nummer is, maar ook omdat dat de handen lekker warm houdt.

Want koud was het, zondagmiddag in het openlucht theater van Luttenberg. Koud, maar droog. Zo’n tachtig mensen waren naar het theater gekomen. Niet echt veel voor iemand als Spigt, maar van de andere kant eigenlijk wel veel als je het weer in acht neemt.

Het werd een vrolijk matinee met country- en bluesmuziek van de zangeres waarvan we eigenlijk niet snappen dat ze nimmer is doorgedrongen tot de grote publiekstrekkers onder de Nederlandse muzikanten. Het optreden zondagmiddag was niet al te lang, na de pauze moest Spigt het naar eigen zeggen kort houden “in verband met het bejaardentehuis hier achter”, maar het publiek wist haar toch nog tot een toegift te dwingen.

Tot slot kreeg ze klompen aangeboden, Luttenbergse klompen natuurlijk, want de organisatie had haar op Twitter gespot in Rotterdam. Ze liet de honden uit, met klompen aan. “Ik zal deze de volgende keer aandoen, er komt wel een foto van op Facebook.”

Het Pastoorsbos in Luttenberg is deze zomer nog vier keer middelpunt van open lucht theater. Op 23 juni speelt Artez Percussion Quartet, samen met de Bergklanken in Lommerrijk. 7 Juli komt de Big Band van leerlingen van het Raalter Carmelcollege. 18 Augustus staat Canti Vaganti in de open lucht. Ze beginnen allemaal om 15.30 uur. Jong Belagen geeft op 14 september een avondconcert.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.