emanuelle sjerps en mees kappert naar fbk games

Op vrijdag 17 mei had Jacqueline Ophof van Vital Centre de eer de kinderen met een “3, 2, 1, start” weg te schieten voor de laatste kwalificatieronde van de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ van dit schooljaar. De laatste kans om startbewijzen te halen voor de finalerun tijdens de FBK-games op 8 juni in Hengelo.

AV Salland organiseerde clinics om de kinderen goed voorbereid aan de start te laten verschijnen. Ruim 60 deelnemers afkomstig van heinde en ver grepen deze laatste kans. De jeugdige sporters werden flink aangemoedigd door de volwassen lopers, die zich voorbereidden op de 5 en 10 km en de Vital Centre 10 mijl. Vooral de allerjongsten deelnemers, een aantal van Kinderdagverblijf De rode bank, kregen luid applaus.

Van de Raalter meiden lukte het alleen Emanuelle Sjerps om een startbewijs te bemachtigen en bij de jongens uit Raalte was Mees Kappert succesvol. Alle overige startbewijzen gingen naar deelnemers uit de rest van Overijssel of zelfs van buiten de provinciegrens.

Onder leiding van Joop Van den Enk deelden Tineke Jansen en Mark Smits (Sportservice Overijssel) en Maaike Heethaar (Zilveren Kruis Achmea) de laatste tickets uit voor de finale van de IK Lekker fit!? Kidsrun tijdens het grootste internationale atletiekevenement van Nederland. “Het is bijzonder knap dat Emanuelle en Mees een ticket hebben weten te bemachtigen, gezien de echte run en grote concurrentie vanuit Twente op de finaletickets”, aldus Maaike Heethaar.

Esmee Marsman uit Raalte wist op 6 mei tijdens de bevrijdingsloop in Holten al een finale ticket te bemachtigen. Drie Raaltenaren staan aan de start in het grote atletiekstadion. Een mooi resultaat voor AV Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.