eerste felicitaties al binnen voor eagles met fotos

Go Ahead Eagles heeft de eerste felicitaties al binnen. Voor de camera van Eredivisie Live feliciteerde Hans de Koning, de trainer van FC Volendam, GA Eagles met het behalen van promotie. Ook bij de persconferentie had de trainer niet veel woorden nodig: “bij deze feliciteer ik Go Ahead Eagles met het behalen van promotie, dank u wel”.

Alles lijkt erop dat Go Ahead Eagles volgend jaar naar de hoogst haalbare klasse van het Nederlandse voetbal gaat. Na zeventien jaar Jupiler League, is door de 3-0 overwinning op FC Volendam de Eredivisie heel, maar dan ook heel dicht bij. Go Ahead Eagels speelde een fantastische wedstrijd en gaf maar anderhalve kans weg aan FC Volendam.

Volendam kwam naar Deventer om een verloren kampioensduel goed te maken. Het waren de Eagles die Volendam op de laatste speeldag van de reguliere competitie rechtstreekse promotie door de neus boorde. Ze Volendammers kregen daar niet de kans voor en werden direct aangepakt door de ploeg van Erik ten Hag.

De 1-0 viel al na acht minuten via Houtkoop die de bal net te ver voor zich uit leek te spelen. Maar door zijn snelheid kon hij dat technische foutje repareren, en doordat Stevens snel naar de grond ging, kon de linksbuiten de bal over de keeper heen wippen. Het stadion ging uit zijn dak, en de Eredivisie-koorts bleef stijgen.

Met nog één megakans kon Eagles de wedstrijd voor rust al naar zich toe trekken. Met een steenhard schot schoot doelpuntenmaker Houtkoop op de vuisten van Stevens, Promes, die goed druk zette, ving de bal op en kon in de rebound de bal net niet tussen de palen krijgen. Go Ahead Eagles leidde met een 1-0 voorsprong, zonder enig kans weg te hebben gegeven aan FC Volendam.

Er kwam in het tweede bedrijf steeds meer irritatie aan de kant van FC Volendam. Door een paar gemene opstootjes en botsingen werd de wedstrijd steeds grimmiger. Go Ahead Eagles was goed begonnen aan de tweede helft, met een goede kans voor Jarchino Antonia. In de zeventigste minuut was het dan toch raak. Door een fantastische één-twee tussen Türüc en Kolder, had Antonia de bal voor het intikken. De Volendammers wisten niet wat hen overkwam. Alles wees er nu op dat naast het kampioenschap, ook promotie aan de Deventenaren werd weggegeven.

Toen in de tachtigste minuut Kramer ook nog rood kreeg, kon het feest niet meer stuk. Met een gemene overtreding pakte de aanvallende middenvelder zijn tweede gele kaart van de avond, en kon vervroegd gaan douchen. Onder vriendelijk gezwaai en gejuich kon de Volendammer het veld verlaten. Go Ahead Eagles rook meer, en zetten direct aan voor de 3-0. Die kwam er ook, van de voet van aanvoerder Marnix Kolder. De bal kwam via de kluts in de voeten van de spits, die hem op zijn beurt rustig achter de lijn kon werken.

Het stadion begon te trillen van vreugde Go Ahead Eagles lijkt na zeventien jaar de Eredivisie weer te gaan halen. Het klusje moet nog geklaard worden in Volendam, maar in Deventer hebben ze daar alle vertrouwen in!

Zondag wordt de wedstrijd in Volendam gespeeld. Vierhonderd Go Ahead Eagles fans reizen mee naar de palingstad. In de Adelaarshorst zou een groot scherm aanwezig zijn, waar de Deventenaren kunnen gaan kijken naar hun stadsgenoten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.