een derde horeca overtreedt hygieneregels

Ongeveer een derde van de horecaondernemers in Olst-Wijhe en Raalte heeft in 2012 een boete of officiële waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gekregen, omdat ze hygiëneregels overtraden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, die alle cijfers van de NVWA per gemeente heeft geordend. In Dalfsen en Ommen stuitte de autoriteit op meer overtredingen.

In de gemeente Raalte kreeg 35,4 procent van de bezochte horecaondernemers een waarschuwing of boete. In Olst-Wijhe was dat 33,3 procent. Procentueel gezien zitten de twee gemeenten onder het landelijke gemiddelde. Landelijk trof de inspectie bij 37,8 procent van alle gecontroleerde ondernemingen (14.156) gebreken aan.

In Dalfsen en Ommen constateerde de NVWA bij bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven gebreken. In Dalfsen overtrad 46,7 procent de regels, in Ommen was dat zelfs 48 procent.

In Raalte werden 48 bedrijven gecontroleerd. Bij 17 van hen werden in totaal 20 waarschuwingen of boetes uitgedeeld. In Olst-Wijhe deden de controleurs 21 bedrijven aan. Daar kregen 7 ondernemers in totaal 9 berispingen.

In Dalfsen kregen 15 ondernemers visite van de NVWA. Van hen hielden 7 zich niet aan de hygiëneregels, in totaal deelden de controleurs 9 boetes/waarschuwingen uit. In Ommen kregen 25 ondernemers bezoek. Twaalf van hen hielden zich niet aan de regels, er werden dertien berispingen uitgedeeld.

Hellendoorn gedraagt zich. procentueel gezien, het netst. Van de 48 ondernemingen, hielden dertien zich niet aan de regels. Die dertien kregen allemaal één boete of waarschuwing.

Zelf de cijfers van alle gemeenten bekijken? Klik van hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.