eagles in de eredivisie

Go Ahead Eagles is gepromoveerd naar de eredivisie. In een spannende wedstrijd wist de Eagles de 3-0 voorsprong van donderdag tegen Volendam te behouden.

De wedstrijd in Volendam was niet spannend qua voetbal of omdat de Eagles tijdens de wedstrijd in de verdrukking raakte, maar omdat er gewoon negentig minuten gevoetbald moest worden voordat er zekerheid was voor alles dat de Eagles een warm hart toedraagt.

Al na een kwartier spelen nam Volendam een voorsprong door een vrije trap van Tuyp, die een vrije trap tegen hem zelf verzilverde. De Eagles was in die eerste helft sterker, maar kwam niet tot scoren. 1-0, zo vroeg al…

De tweede helft duurde lang. Volendam kwam wel vol vuur uit de startblokken, maar wist die tweede goal maar niet te scoren. Met nog een kwartier te spelen wilde het Volendam-publiek dat ‘het tweede Oranje’ alles of niets ging spelen. Daar werd het voetbal niet beter van. De Eagles vond dat geen van beide erg. Alles of niets spelen is namelijk lekker voor de counter. En slecht voetbal leidt meestal niet tot goals.

Opmerkelijk incident tijdens de tweede helft was dat in het publiek ineens een paar rotjochies zich uitgaf voor FC Zwolle supporters. Ze provoceerden Eagles-supporters. Een aantal van hen had wel zin in die confrontatie. Zo ver kwam het niet, maar het belooft niet veel goeds voor het komend seizoen. Eén seizoen troffen de supporters uit Deventer en Zwolle elkaar niet. Volgend jaar dus wel weer. En of ze elkaar in de loop van de avond in Volendam nog treffen, dat zullen we zien.

In Volendam zagen heel wat Eagles-supporters hun rood-gelen promoveren. Maar ook in de Adelaarshorst volgden duizenden mensen de verrichtingen van hun spelers op een groot scherm. De supporters hadden voor de verandering het veld in de Adelaarshorst in beslag genomen.

Met nog tien minuten te gaan zagen die supporters Tuyp van Volendam een schot net langs de goede kant van de paal langs schieten. Een minuut later was het Promes die de Volendam-keeper tot een uiterste redding dwong. En drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was er nog een rare carambole voor de goal van Nick Marsman, maar die bal vloog over. Ook in de vier minuten extra tijd wist Volendam niet te scoren. In die extra tijd kreeg de altijd scorende Tuyp aan Volendamzijde nog een publiekswissel. En daarmee waren de wapenfeiten verteld.

Go Ahead Eagles treft volgend jaar FC Zwolle, Heracles en FC Twente in de eredivsie. Ze zijn na zeventien jaar terug.

Klik hier voor foto’s vanuit Volendam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.