duurzame verwarmingsunits larcom raalte

Op de vestiging van Larcom in Raalte zijn nieuwe verwarmingsunits geïnstalleerd door Winkels Disselhorst. De units moeten zorgen voor een optimale klimaatbeheersing en een reductie van het energieverbruik. De opdracht voor deze investering is gegeven door Areca Projecten, eigenaar van het Larcom bedrijf pand in Raalte

Larcom Raalte is gevestigd op industrieterrein de Zegge en verzorgt voor verschillende klanten, die voornamelijk uit Raalte en directe omgeving komen, verpakking en montage werkzaamheden. Om deze werkzaamheden goed uit te voeren is goede klimaatbeheersing belangrijk.

De opdracht waar eigenaar en gebruiker van het pand voor stonden was duidelijk. Een goed verwarmingssysteem, dat zorgt draagt voor voldoende comfort voor de medewerkers met veel wisselende werkplekken en indien mogelijk energiebesparend.

In de productiehal is gekozen is voor de nieuwste technologie “de condenserende hoogrendement luchtverwarmer GSW+, luchtverwarmer” van Mark BV. Dit is een hoogrendement gasgestookte Cv-ketel, een warmtewisselaar én een axiaal ventilator geïntegreerd. Het stookrendement van de GSW+ loopt op tot wel 108%.

De fijn afstemming nam wat tijd in beslag, maar het bleek dat het comfort voor de medewerkers inderdaad was verbeterd. De verwachting is dat met deze keuze een energiebesparing van ongeveer 700 kubieke meter gas, op jaarbasis kan plaatsvinden. In de kantoren en de hal is ook de oude Cv-ketel de deur uit gegaan en vervangen door een nieuwe hoog rendement Remeha Calenta ketel.

Twee jaar geleden is het pand uitgebreid met een nieuwe magazijnruimte van circa 240 vierkante meter. Daarnaast is er een overkapte laad/los opslagruimte van 120 vierkante meter bijgekomen. Larcom Raalte is mede door deze investeringen in staat haar medewerkers een goede werkplek te bieden en de opdrachten van haar klanten op juiste wijze te verwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.