Home / archiefcentraal / duurzame verwarmingsunits bij larcom raalte

duurzame verwarmingsunits bij larcom raalte

Bij de vestiging van Larcom in Raalte zijn nieuwe verwarmingsunits geïnstalleerd door Winkels Disselhorst. De units moeten zorgen voor een optimale klimaatbeheersing en een reductie van het energieverbruik. De opdracht voor dit project werd gegeven door Areca Projecten, eigenaar van het Larcom bedrijfspand in Raalte.

Larcom Raalte is gevestigd op industrieterrein de Zegge en verzorgt voor verschillende klanten, die voornamelijk uit Raalte en directe omgeving komen, verpakkings- en montagewerkzaamheden. Om deze werkzaamheden goed uit te voeren is goede klimaatbeheersing belangrijk.

De opdracht waar eigenaar en gebruiker van het pand voor stonden was duidelijk. Een goed verwarmingssysteem, dat zorgdraagt voor voldoende comfort voor de medewerkers met veel wisselende werkplekken en indien mogelijk energiebesparend.

In de productiehal is gekozen is voor de nieuwste technologie “de condenserende hoogrendement luchtverwarmer GSW+, luchtverwarmer” van Mark BV. Dit is een hoogrendement gasgestookte Cv-ketel, een warmtewisselaar én een axiaal ventilator geïntegreerd. Het stookrendement van de GSW+ loopt op tot wel 108%.

De fijn afstemming nam wat tijd in beslag, maar het bleek dat het comfort voor de medewerkers inderdaad was verbeterd. De verwachting is dat met deze keuze een energiebesparing van ongeveer 700 kubieke meter gas, op jaarbasis kan plaatsvinden. In de kantoren en de hal is ook de oude Cv-ketel de deur uit gegaan en vervangen door een nieuwe hoog rendement Remeha Calenta ketel.

Twee jaar geleden is het pand uitgebreid met een nieuwe magazijnruimte van circa 240 vierkante meter. Daarnaast is er een overkapte laad/los opslagruimte van 120 vierkante meter bijgekomen. Larcom Raalte is mede door deze investeringen in staat haar medewerkers een goede werkplek te bieden en de opdrachten van haar klanten op juiste wijze te verwerken.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.