drukte bij sallandse asperge smulfestijn

Het was een drukte van belang in de bedrijfshallen van aspergekwekerij De Weerd aan de Nieuwe Deventerweg. In de hal waren 24 mei verschillende stands, van kaasboerderijen tot interieurspecialisten te zien. Het aspergebedrijf werd bezocht door publiek van ver buiten de regio.

Een groot smulterras was het centrale plein van het evenement. Hier konden bezoekers aspergiebier en aspergegerechten, verzorgd door cateraar Joop van den Enk, nuttigen.

Op het terras konden mensen wachten op de paardentram. Twee paarden trokken het weekend lang, honderden mensen langs de aspergeakkers in Pleegste.

Er werden bijna zomerse temperaturen gemeten bij De Weerd. Dat was niet het gevolg van een natuurverschijnsel maar van de vele kachels die aangestoken waren door haarden- en kachelspecialist Eron uit Raalte. De warmtebronnen waren een aangename aanvulling op de kille temperaturen van het weekend.

De show wordt al 25 jaar lang gehouden door firma De Weerd. Het accent werd in het begin meer op de lelies gelegd en is langzamerhand overgegaan op uitsluitend asperges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.