de maandag van ribs en blues in beeld

Op deze laatste dag zullen 8 artiesten, verspreid over 2 podia, het publiek voorzien van blues- en rootsmuziek. Voor deze dag is een kaartje kopen niet noodzakelijk, want de entree is geheel gratis.

De dag begint om een uur ’s middags. Dan zal 12 Bar Blues Band de festivaldag open op het Open Air Stage. Deze band werd in 2010 uitgeroepen tot de beste blues band van Nederland en gitarist Kees Dusink ontving in 2011 de titel ‘beste Nederlandse bluesgitarist’. Om half een opent de Texaanse band Drippin’ Honey op de Main Stage. Deze band pakte in 2012 na een sabbatical van bijna 10 jaar de instrumenten weer op.

Om half 2 speelt Larry and His Flask op het Open Air Stage. Deze heren begonnen als punkrock band. Uiteindelijk gooide ze het roer om. De elektronische instrumenten werden vervangen door akoestische en punkrock werd vervangen door ‘bluegrasspunk’. De band speelt country, folk en bluegrass met een punkattitude. Een half uur nadat Larry and His Flask zijn begonnen begint op het hoofdpodium Big Boy Bloater aan zijn set. Deze charismatische en karaktervolle artiest speelde met nagenoeg alle muzikale legendes uit de blues en roots muziek. Big Boy Bloater werd daarnaast door de BBC-presentator Jules Hollande beschreven als ‘een van de beste bluesartiesten van onze tijd’.

De band Treetop Flyers zal als derde het Open Air Stage betreden. De Londenaren spelen een mix van country- en soulmuziek en weten daarmee hun publiek mee te nemen in de sfeervolle en warme rootsmuziek. Het geluid van deze Engelse band wordt gekenmerkt door gitaren, (contra)bas en harmonieuze samenzang. De een-na-laatste band die op 20 mei op het Main Stage zal optreden is Saint Jude. De Britse groep is gevormd rondom de frontvrouw Lynne Jackaman, is een veelgevraagde live act. Bluesmagazine constateerde in 2010 dat grootheden als Ronnie Wood en Jimmy Page diverse malen in het publiek van deze band stonden, en dat het daarom wel iets bijzonder moet zijn.

Om half 6 betreed Beans & Fatback het Open Air podium van Ribs en Blues en zal hiermee het maandagprogramma op dit podium afsluiten. Deze band heeft een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de Zuidelijke staten van de Amerika. De Nederlandse band begon als studioband, maar ging al snel live optreden. Dit resulteert in een zeer energieke liveshow. Het nieuwe album van Beans & Fatback heet With Skins Attached. De muziek die Beans & Fatback maakt is duidelijk een achterkleinkind van de rhythm & blues.

De afsluiter op de Main Stage is Walter Trout. Met zijn laatste plaat Blues for the modern Daze maakt deze bluesveteraan alle verwachtingen waar. Voor dit album zou de country-bluesman Blind Willie Johnson een grote inspiratiebron geweest bij het maken van dit album. Walter Trout staat van 18:00 tot 19:15 op de Main Stage. De laatste festivaldag van Ribs en Blues kent een gevarieerd programma, verdeeld over twee podia. Bovendien is de entree op maandag 20 mei helemaal gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.