daarle wint regionaal koersbaltoernooi

De koersballers van Doarle (Daarle) zijn met 12 wedstrijdpunten winnaar geworden van het Regionaal Koersbaltoernooi ”Salland-Vechtdal” 2013. Teamcaptain mevrouw Lusseveld-Horstink mocht de ”Dantebokaal” (wisselbeker) in ontvangst nemen van Jan Lubberink van ”de Dante” uit Ommen.

De nummers twee, drie en vier hadden elk 10 wedstrijdpunten behaald. Het derde team uit Nieuwleusen eindigde op de tweede plaats en Dante 1 uit Ommen werd derde en het team van Loat ma rol’n uit Hulsen 4e. Onderling was het verschil telkens 1 paarwedstrijd minder gewonnen. Scheidsrechter Gerd van der Zwaluw uit Deventer moest toch enkele keren in actie komen om uitleg te geven van de regels, maar ook om verschil van het onderlinge scoreverloop op te lossen tussen twee teams.

Het team van ”De Cirkel 2” uit Nijverdal, vorig jaar het winnende team in Ommen, speelde nu onder hun kunnen en kwam niet verder dan de 23e plaats. Uit 20 plaatsen kwamen 32 teams, iets meer dan 200 koersballers, bijna allen senioren, naar Lemelerveld om op een sportieve manier met elkaar een competitie aan te gaan. Elk team moest 6 wedstrijden spelen op een totaal van 12 koersbalmatten. Eén team viel op door jeugdig enthousiasme die het koersbalspel ”super” vonden. Het waren jonge docenten van Het Lumeijn uit Zwolle. Zij hadden als nieuwelingen de pech dat zij drie wedstrijden verloren met 1 wedstrijdpunt verschil. Je hoeft geen 50 te zijn om koersbal te spelen, was een opmerking van een ervaren koersballer.

De algehele voorbereiding en wedstrijdleiding was in handen van Antoon Sibelt van Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL), samen met koersbalclub ”de Mozaïekrollers” uit Lemelerveld en stagiaire Ernst-Jan Boddeus. Mede dankzij een goede voorbereiding van de organisatie, de catering en de sporthal verliep het toernooi op rolletjes. Super, wat een geweldige accommodatie hebben jullie en dat jullie zo goed als SWOL met elkaar samenwerken met de sporthal(beheerders) en de voetbalkantine. Dat lukt bij ons niet, kreeg de organisatie een aantal keren te horen. Vandaar dat het toernooi volgend jaar weer in Lemelerveld is. Heel jammer was dat vlak voor het einde een koersbalsters van 88 jaar van de Rolmoppen uit Dalfsen kwam te vallen en met een schouderblessure naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd een schouderbreuk geconstateerd. Voor foto’s zie: staging2.swolemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.