butterhem bag friese jong onderneming van het jaar

Misschien kent u Butterhem Bag nog wel. Maar om uw geheugen op te frissen: Butterhem Bag is de onderneming die opgericht is door zes enthousiaste studenten en die de Boc ’n Roll verkoopt, het herbruikbare en duurzame boterhamzakje. Een paar maanden geleden kon u een interview lezen van mij, Inge van Keulen. Van het begin tot aan nu heeft Butterhem Bag veel bereikt en een aantal grote hoogtepunten gekend.

Al snel nadat we gestart waren met onze onderneming en we de Boc ’n Roll op de Nederlandse markt introduceerden, merkten we dat er veel vraag naar ons product was. Er was namelijk nog geen goede vervanging van het boterhamzakje op de markt. Daarnaast kan iedereen door de Boc ’n Roll te gebruiken een steentje bij dragen aan een beter milieu en hier zaten veel mensen blijkbaar op te wachten. Er stroomden namelijk al snel veel bestellingen binnen.

Maar die bestellingen kwamen niet alleen uit heel Nederland. Butterhem Bag is ook internationaal gegaan. Via onze webshop kregen we een grote bestelling binnen uit België gevolgd door een bestelling uit Denemarken. Ook naar Canada, waar familie van één van onze personeelsleden woont, zijn een paar Boc ’n Rolls gestuurd.

Vervolgens werden we geselecteerd voor de verkiezing Friese Jong Onderneming van het jaar. Deze verkiezing vond plaats op 23 april in het Philips gebouw in Drachten. Met nog twee andere geselecteerde Jong Ondernemingen streden we om de titel Friese Jong Onderneming van het jaar 2013. Hiervoor moesten we onze onderneming pitchen voor 320 ondernemers, belangrijke mensen uit de zakenwereld, journalisten, bekende Nederlanders, enzovoorts. Al deze mensen beslisten wie er met de titel van door ging door op hun favoriete Jong Onderneming te stemmen. Vervolgens werd voor de camera’s van Omroep Friesland de prijs uitgereikt. Wij van Butterhem Bag werden Friese Jong Onderneming van het jaar met maar liefst 80% van de stemmen. Alles bij elkaar, het in contact komen met zakenmensen, het bijwonen van live-opnames en het winnen van deze mooie prijs, zorgde voor een hele bijzonder gebeurtenis. En nog veel belangrijker: onze onderneming kreeg hierdoor veel publiciteit en naamsbekendheid. Twee dagen later werden we ook nog uitgeroepen tot beste Jong Onderneming van Stenden Hogeschool Leeuwarden.

Maar aan alles komt een einde en ook aan ons project Jong Ondernemen. In de afgelopen paar maanden tijd hebben we veel bereikt met Butterhem Bag en zijn we onze doelen voorbij gestreefd. Maar toch stonden er nog grote bestellingen en aanbiedingen open. Om die reden, plus de grote belangstelling uit de zakenwereld en het buitenland, hebben we besloten om door te gaan met Butterhem Bag. Helaas niet met het hele Butterhem Bag team. Wietske de Jong, uit Surhuisterveen, en ik hebben besloten om met z’n tweeën Butterhem Bag voort te zetten als zelfstandige onderneming. Een grote uitdaging en het zal hard werken worden, maar we hebben er hartstikke veel zin in.

Ondertussen hebben we alweer goede zaken gedaan. We hebben een aanbieding gekregen van stad.nl, een virtuele stad. Onlangs is hier ons pandje geopend en kunt u onze winkel bezoeken aan de Kadostraat en Etenendrinken. Daarnaast wil het vakblad ‘Verpakken Magazine’ een hele pagina aan onze onderneming en ons product wijden. Deze uitgave zal in juni uitkomen.

Bent u nieuwsgierig en geïnteresseerd naar onze onderneming? Kijk dan voor meer informatie op onze Facebook-pagina of bestel op onze webshop staging2.mijnwebwinkel.nl/winkel/butterhembag.

Ook ligt de Boc ’n Roll weer bij Bakkerij Ten Brinke. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar butterhembag@outlook.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.