bouwbedrijf vosman kiest voor duurzaamheid

Sinds kort heeft Bouwbedrijf Vosman BV twee erkende energie- en maatwerkadviseurs en is het bedrijf BRL 9500 gecertificeerd. Deze adviseurs komen bij je thuis om te kijken hoe de isolatie, verwarming en ventilatie in je huis is. Op basis daarvan geven ze advies over hoe je energie kunt besparen en je comfort in je woning kunt vergroten. Directeur Remco Harink vertelt waarom zijn bedrijf voor deze stap heeft gekozen.

[tekst] “Het isoleren van de woning is heel belangrijk. Dat wordt vaak vergeten. Als je kijkt hoeveel slecht of niet-geïsoleerde woningen er in Nederland zijn. En zonder dat mensen in de gaten hebben hoeveel energie dat kost, omdat de energierekening gewoon wordt betaald. Ook zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden qua subsidies en goedkope leningen om je woning duurzamer te maken. Je bent een dief van je portemonnee als je daar niets mee doet. Je kunt veel beter geld investeren in je woning dan het op de bank laten staan met deze lage rentes.”

Harink vindt het belangrijk dat mensen zich bewust worden van duurzaam wonen. “Ik vind het onvoorstelbaar dat de overheid het energielabel niet verplicht. Het is een enorme kans om mensen bewust te maken van de energiekosten. Bij bijvoorbeeld elektrische apparaten en auto’s is dit al het geval. Als je in de winkel een wasmachine ziet staan met energielabel G voor honderd euro en een A-plus voor driehonderd euro, dan is er niemand die kijkt naar die G. Dat is het effect van dat label. Dat we denken: dat is wel goedkoop, maar goedkoop is duurkoop.”

Harink verbaast zich erover dat mensen niet meer navraag doen na de energiekosten van een woning. “Hoe kan het dat we een goedkope woning kopen die compleet ongeïsoleerd is en dat we dan niet in de gaten hebben dat we misschien maar een hypotheek hebben van zeshonderd euro per maand, maar wel met een energierekening van driehonderd, die alleen maar hoger wordt. Hij denkt dat als het energielabel verplicht zou zijn, verkopers en kopers getriggerd worden om de woning te isoleren.

Een verbouwing is een goed moment om een energieadviseur langs te laten komen. Harink: “Wij nemen de hele woning op. Hoe zit de vloer eruit? Hoe zien de muren eruit? Hoe ziet het dak eruit? Ook de hele installatie wordt bekeken. Daarnaast kijken we ook of er verder nog bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud is. Dat doen we er standaard bij. Mensen krijgen vervolgens een uitgebreid advies. We vermelden verschillende varianten met daarbij de kosten, de terugverdientijd en energiebesparing. Zo krijgen mensen een goed beeld van hun situatie.”

Waarom zouden mensen voor hun energieadvies naar Bouwbedrijf Vosman gaan? “Wij kunnen naast het advies ook zelf de energiecertificaten afgeven. Veel energieadviseurs mogen dat niet. Ook werken wij met daadwerkelijke prijzen. Veel energieadviseurs werken met indicatieve prijzen. Desgewenst helpen we mensen ook met het aanvragen van subsidies. Veel mensen komen daar niet doorheen. Als bouwbedrijf zijn we op de hoogte van alle regels.”

“Natuurlijk is het ons belang dat mensen ook daadwerkelijk iets met het advies doen. Bijvoorbeeld dat ze de woning laten isoleren of het glas vervangen”, vertelt Harink. “Vandaar dat mensen wel wat moeten betalen voor het advies. Door die drempel houd je de mensen over die echt serieus geïnteresseerd zijn.”

Eigenaren van Bouwbedrijf Vosman zijn Martijn Blankenvoorde en Remco Harink. Het bouwbedrijf is gespecialiseerd in de particuliere woning (ver)bouw . Bouwbedrijf Vosman is gecertificeerd door Woningborg en Bouwgarant. Meer informatie vind je op staging2.bouwbedrijfvosman.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.