Home / archiefcentraal / babyvoeding beperkt beschikbaar in supermarkten

babyvoeding beperkt beschikbaar in supermarkten

Verschillende supermarkten in Nederland hebben een beperking ingesteld op de verkoop van babyvoeding. Ook in verschillende supermarkten in de regio hangt aan het schap een briefje met daarop de mededeling dat er maar een pak per klant verkocht wordt.

Er is op dit moment een grote vraag naar babyvoeding, en dan vooral naar melkpoeder. De belangstelling komt voornamelijk uit China. Chinese kopen hun babyvoeding in Europa in, omdat ze de producten uit eigen land niet meer vertrouwen na het schandaal met vergiftigd melkpoeder uit 2009.

Fabrikanten van babyvoeding hebben aan supermarkten gevraagd om een beperkte hoeveelheid van de producten in de schappen te zetten en om een maximum producten per klant te verkopen. Hiermee willen de producenten voorkomen dat de Chinezen massaal de supermarkt leegkopen.

Lees ook

Rockend Rondje Pontje langs de IJssel

Rock, blues, country en veel meer bij vijf horecagelegenheden aan weerszijden van de rivier REGIO …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.