Home / archiefcentraal / autorodeo in luttenberg

autorodeo in luttenberg

De autorodeo in Luttenberg wordt dit jaar gehouden op zondag 12 mei. In een arena van vijftig bij vijftig meter, omgeven door een diepe greppel, een zandwal en hekken nemen de auto’s het tegen elkaar op. Het doel is de andere deelnemers uit de schakelen door er zoveel en zo hard mogelijk tegen op te knallen. Telkens gaan de drie overblijvers door naar de volgende ronde. De afvallers kunnen zich via de herkansingsmanche alsnog plaatsen voor de volgende ronde.

Er wordt gestreden in een lichte, zware en superklasse om uiteinde¬lijk een plaats in de finales te bemachtigen. Hoogte¬punt van de middag is de grote afvalrace, waarbij alle “opgelapte” wrakken die nog kunnen rijden tegelijk in de arena komen, tot er uiteindelijk één overblijft die nog rijdt en als winnaar wordt uitgeroepen.

Er is een gezellige consumptietent, toiletvoorziening, een zittribune (opbrengst voor ponyclub de Heuvelruitertjes) en een oorverdovend geronk, gebrul en rook van auto’s.

De rodeo wordt gehouden in het weiland tegenover de afslag Butzelaarstraat/ Bergweg. Aanvang is om 12.30 uur en het duurt tot ongeveer 17.30 uur. Vanwege gedeeltelijke wegafsluiting is de parkeerplaats bereikbaar vanaf Hellendoornse en Haarler richting.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.