asperge event bij aspergeboerderij de weerd

Bij de aspergeboerderij van De Weerd aan de Nieuwe Deventerweg vindt in het weekend van 25 en 26 mei het asperge-event plaats. In en rondom de productiehallen van de kwekerij is alles in gereedheid gebracht om een paar duizend aspergeliefhebbers te ontvangen.

De focus dit jaar is gericht op het opdoen van ideeën. Er is nog veel te ontdekken in het koken van asperges en het klaarmaken van deze groente. De organisatie zal er alles aan doen om de bezoekers van evenement in de watten te leggen met honderden recepten, gerechten, serveersuggesties, drankjes (onder andere het Sallands Aspergebier) en muziek.

Bezoekers kunnen dit jaar ook meerijden op de authentieke landkar. Dit is een paardentram die een trektocht maakt langs de akkers in de Pleegste. Tijdens deze tocht wordt informatie verstrekt over de teelt, het land, de grond, het bewerken en het bemesten. Ook de risico’s en bedreigingen van de teelt en de oogst komt ter sprake. De tocht is rolstoelvriendelijk gemaakt. De tocht wordt onderbroken voor een korte pauze met tijd voor een klein hapje. Tien bedrijven presenteren zich weer met hun producten en gerechten.

Ook het werk van grammofoonplatenspecialist Henk Zielman uit Raalte is te zien en het rondtrekkend muziekgezelschap What’s-Up-Doc? zal muziek spelen.

Het event is geopend op zaterdag van 10.30 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.30 uur tot 16.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis en voor de kinderen is er een speciaal hoekje. Kijk voor meer informatie op staging2.deweerdraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.